Voordelen Bouwcontainer

De voordelen van een bouwcontainer huren

Voordelen Bouwcontainer

Een bouwcontainer huren heeft heel veel voordelen, waar je misschien nog niet bij stil hebt gestaan. Als je gaat verbouwen is een goede planning onmisbaar. Met een planning weet je welke materialen je moet gaan aanschaffen of huren en welke experts je moet inschakelen. Maar heb je bij het maken van je planning er over nagedacht om ook een bouwcontainer te huren?

Een bouwcontainer huren voor het afval en sloopwerk

Het is misschien niet eerste waar je aan je denkt, maar verbouwing brengt het nodige sloopwerk met zich mee. Ook al ga je alleen een badkamer verbouwen, je zult ervan opkijken hoeveel puin er uit een kleine badkamer kan komen. Denk maar aan een wastafel, een wc-pot en oude tegels. En dat ga je niet allemaal in de achterbak van je auto kwijtraken. Dus als je een complete verbouwing voor ogen hebt, zal het alleen nog maar meer afval opleveren. Een bouwcontainer is daarom een praktische oplossing voor al je bouwafval.

Wat kost een bouwcontainer huren?

Een bouwcontainer huren kan al vanaf €100. De prijs wordt bepaald door het materiaal wat je wilt weggooien, de hoeveelheid puin die in de container past en hoe lang je de container wilt huren. Het huren van een container voor bouwpuin of groenafval kost meestal minder dan een container voor bouwafval of dakbedekking huren. De meeste mensen die gaan verbouwen huren een container voor bouwafval met een inhoud van 6m2. Daar past redelijk wat puin is, en het voordeel van dit formaat is dat de container op een parkeerplek past. Je kunt hem dus voor je huis neerzetten. Zo’n container huren kost gemiddeld zo’n €400,-, en dat is inclusief het afleveren en ophalen als hij vol zit.

De voordelen van een bouwcontainer huren

Als je de prijzen hierboven ziet, denk je waarschijnlijk dat het in ieder geval geen financieel voordeel oplevert. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. Als je bouwafval zelf met je auto wilt gaan wegbrengen naar de stort, dan moet je telkens op- en neer rijden, wat benzine kost. Bovendien zijn er een groot aantal gemeenten waar je moet betalen om bouwafval of bouwpuin te mogen afleveren. In Den Haag moet je bijvoorbeeld €1,65 betalen per 25 liter. Als je alleen maar een wc-pot wegbrengt zit je daar al overheen. Het kan dus snel oplopen en je ongemerkt veel geld gaan kosten.

Een bouwcontainer huren scheelt je tijd en geld

Naast dat het financieel voordeliger kan zijn om een bouwcontainer te huren is vooral het gemak en de tijd die het je scheelt het grote voordeel. Op een neer rijden naar de stort kost je enorm veel tijd, en dan hebben we het nog niet over het Tetris-achtige passen en meten en op maat zagen wat gepaard gaat met het inladen van je auto. Als je geen grote achterbak hebt, kun je overwegen om een aanhangwagen te huren. Een aanhangwagen huren is ook niet gratis en bovendien past daar lang niet zoveel in als in een bouwcontainer. Als je een bouwcontainer huurt hoef je alleen naar buiten te lopen met het afval en in de container te gooien, en als de container vol is wordt hij ook nog voor je afgevoerd. Een bouwcontainer huren is dus vooral erg makkelijk. Je kunt daardoor efficiënter met je tijd omgaan en die tijd die je uitspaart benutten voor het mooi maken van je huis.