Kosten Verbouwing

Kosten verbouwing: hoe bereken je het?

Kosten Verbouwing

Als je van plan bent om je huis te verbouwen, wil je natuurlijk weten wat de kosten van de verbouwing zullen zijn. Je wilt natuurlijk niet voor verrassingen komen te staan, of halverwege de verbouwing door je budget heen zijn. Hoe bereken je wat de kosten zijn voor een verbouwing?

Kosten verbouwing, wat wil je gaan doen?

Hoeveel een verbouwing gaat kosten is afhankelijk van hoe omvangrijk de verbouwing is en wat je allemaal wilt gaan verbouwen. Hoeveel je zelf kunt doen in een verbouwing heeft ook invloed op de kosten. Kun je bijvoorbeeld zelf een muurtje stucen of een verwarming aanleggen, dan zal jouw verbouwing aanzienlijk minder gaan kosten dan wanneer je alles moet uitbesteden.

Omdat iedere verbouwing anders is, wordt het lastig om een eenduidig antwoord te geven op de vraag wat de kosten zijn voor een verbouwing. Daarom hebben we hieronder de kosten per onderdeel opgesplitst zodat je zelf kunt optellen wat jouw verbouwing ongeveer kan gaan kosten.

Kosten verbouwing voor aanbouw

Kosten aanbouw: vanaf € 10.000 inclusief materiaal en werkzaamheden

De kosten voor een kleine aanbouw beginnen meestal bij €10.000 euro. Een interessant gegeven is dat de kosten voor een kleine aanbouw of een grote aanbouw niet evenredig oplopen. Je kunt de aanbouw dus maar beter meteen zo groot mogelijk maken.

Kosten verbouwing voor extra verdieping

Kosten extra verdieping: tussen de €15.000 en € 60.000 inclusief materiaal en werkzaamheden. Een extra verdieping op je huis laten bouwen heeft wat meer voeten in de aarde dan een aanbouw. Hoeveel de verbouwing gaat kosten is afhankelijk van vele factoren zoals de draagkracht van het bestaande huis en hoe makkelijk een nieuwe verdieping geplaatst kan worden.

Kosten verbouwing voor nieuw dak

Kosten nieuw dak: vanaf €5000 inclusief materiaal

Hoeveel een nieuw dak plaatsen gaat kosten hangt af van de grootte van het dakoppervlak en het materiaal dat wordt gebruikt als dakbedekking. Een nieuw dak plaatsen kost tussen de €75 en €135 per m2, en een gemiddeld dak in Nederland is 50m2.

Kosten verbouwing badkamer

Kosten badkamer: vanaf €5000 inclusief materiaal en werkzaamheden

Een badkamer verbouwen hoeft niet zoveel te kosten omdat je vrij veel zelf zou kunnen doen. Je kunt natuurlijk het zo duur maken als je wilt, maar gemiddeld ben je voor €5000 klaar.

Kosten verbouwing keuken

Kosten keuken: vanaf €5000 inclusief materiaal en werkzaamheden

Ook het verbouwen van een keuken kun je grotendeels zelf, en daarom kan het al voor €5000. We willen je wel adviseren om bij het verbouwen van een keuken de leidingen door een vakman te laten aanleggen. Veiligheid boven alles.

 Kosten verbouwing dakkapel

Kosten dakkapel: vanaf €3500 inclusief materiaal en werkzaamheden

Een dakkapel plaatsen is goedkoper dan dat je denkt. Je kunt al voor €3500 een dakkapel laten plaatsen waar je behoorlijk wat ruimtewinst mee creëert.

Kosten verbouwing nieuwe kozijnen

Kosten nieuwe kozijnen: vanaf €1500 per kozijn inclusief materiaal en werkzaamheden

Kozijn en vernieuwen is een enorme klus, en mag met recht een verbouwing heten. Vandaar dat de kosten per kozijn ook aanzienlijk zijn. Ook is met materiaal bepalend voor de kosten. Een kunststof kozijn is het goedkoopste. Je bent dan ongeveer €1500 kwijt per kozijn.