Huis Opknappen

Hoe kun je je huis opknappen met weinig geld

Huis Opknappen

Ga je binnenkort je huis opknappen? Je huis ziet er altijd meteen weer helemaal fris en nieuw uit na een grondige opknapbeurt. En dat hoeft helemaal meteen een complete verbouwing te zijn of heel veel te kosten. Met wat eenvoudige ingrepen kun je al snel je huis er fris een nieuw uit laten zien. Hieronder vind je een aantal tips om met weinig middelen je huis op te knappen.

Een nieuwe sfeer door andere verlichting

Verlichting in huis is enorm sfeerbepalend. Met wat LED-strips in de keuken, wat nieuwe armaturen voor lampen in de slaapkamer of wat warmer licht in de huiskamer kun je een compleet andere sfeer creëren in je huis. En koop ook wat kaarsen voor op de keukentafel en in de huiskamer waardoor het extra gezellig wordt.

Badkamer verbouwen

Een badkamer verbouwen hoeft lang niet zo ingrijpend te zijn als dat dit nu klinkt. Maak de tegels grondig schoon en ze stralen weer als nieuw. Vervang bijvoorbeeld de kranen of de hele wastafel voor een hedendaags model. Plaats een design radiator waar je meteen handdoeken aan kunt ophangen of vervang je standaard douche voor een regendouche of inloopcabine. Veel aan een badkamerverbouwing kun je ook zelf, dus dat scheelt ook weer in de kosten.

Verf het plafond en de muren

Een likje verf op het plafond en op de muren doet wonderen. Het huis ziet er meteen fris en stralend uit. Om je huiskamer of slaapkamer meer karakter te geven schilder je een muur in een stevige kleur als rood of groen. Als je je huis wilt opknappen is het schilderen van je muren en plafonds heel effectief.

Muurschildering of fotobehang

Je kunt in plaats van een muur een contrasterende kleur te geven ook een muur versieren. Je kunt bijvoorbeeld een muurschildering maken, speciale muursticker met allerlei grafische elementen opplakken of een fotobehang opplakken van een natuurlandschap.

Keuken verbouwen

Ook het verbouwen van je keuken hoeft niet heel ingrijpend of duur te zijn. Vervang bijvoorbeeld het keukenblok, of plaats een nieuw gasfornuis met bijpassende afzuigkap. Een nieuwe keukentafel met bijpassende stoelen maakt het geheel compleet.

Nieuwe vloerbedekking 

De vloer van je huis gaat er het snelst versleten uit zien. Door nieuwe vloerbedekking te leggen kan je huis weer helemaal gaan stralen. Leg nieuw tapijt in de slaapkamers, koop een nieuw vloerkleed voor in de huiskamer of leg parket.

Meubels voor huiskamer of slaapkamer

Is je bank wel aan vervanging toe, of is het tijd voor een nieuw bed? Nieuwe meubels kunnen je huis meteen een heel ander karakter geven. Bedenk wat voor sfeer jouw woonkamer of slaapkamer moet krijgen, en koop meubels en accessoires in dezelfde stijl. Kijk ook eens bij de kringloopwinkel voor brocante meubels en accessoires.

Breng meer groen in huis

Koop als finishing touch wat mooie kamerplanten om je huis helemaal op te fleuren. Plaats bijvoorbeeld eens een grote plant in de badkamer, zet potjes met kruiden planten in het raamkozijn en een kamerplant met heerlijk geurende bloemen in de huiskamer. Je huis zal er niet alleen mooier uitzien met wat groen, maar ook lekker ruiken.