Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen

Dakkapel plaatsen

Wil je een dakkapel laten plaatsen? Als je meer ruimte wilt creëren in huis kan dat misschien zonder dat je aan een enorme verbouwing hoeft te beginnen. Een eenvoudige oplossing hiervoor is het plaatsen van een dakkapel. Door het plaatsen van een dakkapel heb je snel meer ruimte een licht in huis, en kun je meer bruikbare oppervlakte creëren in kamers met schuine wanden. En een dakkapel laten plaatsen hoeft trouwens niet eens heel veel te kosten. Wil je meer weten over wat er allemaal komt kijken bij een dakkapel plaatsen? In dit artikel leggen we je uit wat de voordelen zijn van een dakkapel.

De voordelen van een dakkapel plaatsen

De voornaamste reden waarom mensen ervoor kiezen om een dakkapel te laten plaatsen is om meer ruimte te winnen. Veel Nederlandse huizen hebben een schuin dak. De kamers die zich onder het schuine dak bevinden zijn vaak meer gedeeltelijk te gebruiken omdat je er geen stahoogte hebt. Meet een dakkapel kun je op eenvoudige wijze meer functionele ruimte creëren in deze kamers.

Een dakkapel zorgt bovendien ook voor meer licht op de kamer. Doordat er meer licht in de kamer valt lijkt deze groter en is het ook prettiger om er te werken als het bijvoorbeeld om een studeerkamer gaat. En een derde reden om een dakkapel te plaatsen is dat een dakkapel de waarde van je huis verhoogt. Bovendien zou je subsidie kunnen krijgen als je een dakkapel laat plaatsen, wat natuurlijk helemaal mooi meegenomen is.

Dakkapel plaatsen: Heb je een vergunning nodig?

Je kunt niet zomaar beginnen met een dakkapel te plaatsen. Als je aan de voorzijde van je huis een dakkapel wilt plaatsen heb je een bouwvergunning nodig. Voor het aanvragen van een bouwvergunning moet je eerst een bouwtekening laten maken. Die kun je laten maken door een architect of een bedrijf dat gespecialiseerd in het plaatsen van dakkapellen. Hou er rekening mee dat tussen het indienen van je aanvraag voor een bouwvergunning en het toewijzen van de vergunning meestal 8 weken zit, maar dat het ook langer kan duren. Als je je dakkapel bestelt bij een bedrijf wat gespecialiseerd in het plaatsen van dakkapellen nemen zij vaak het doen van de aanvraag voor een bouwvergunning voor hun rekening.

De kosten voor het plaatsen van een dakkapel

Het plaatsen van een dakkapel hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Hoeveel het plaatsen van een dakkapel precies gaat kosten is afhankelijk van jouw specifieke voorkeuren en situatie. Het materiaal en de grootte van het dakkapel zijn bepalend voor de prijs. Een groot dakkapel wat op maat moet worden gemaakt met kunststof kozijnen kost meer dan een kleine prefab dakkapel met houten kozijnen. Kijk daarom ook naar prefab dakkapellen. Deze dakkapellen zijn al in de fabriek voorbereid en in elkaar gezet. Daarom kan een prefab dakkapel ook snel worden geplaatst. Wanneer je kiest voor een prefab dakkapel kan deze binnen een dag worden geplaatst. Je kunt al een dakkapel laten plaatsen voor €3500.