Bouwcontainer onmisbaar

Waarom een bouwcontainer onmisbaar is bij een verbouwing

Bouwcontainer onmisbaar

Ga je binnenkort verbouwen en heb je er al aan gedacht om een bouwcontainer te huren? Als je gaat verbouwen denk je misschien niet als eerste aan het huren van een bouwcontainer. Je denkt eerst aan wat je allemaal moet gaan bouwen en de materialen die je moet kopen. Toch is een bouwcontainer echt onmisbaar bij een verbouwing, en één van de eerste dingen die je zou moeten regelen. Want of je het gelooft of niet, een bouwcontainer is echt onmisbaar bij een verbouwing.

 

Het nut van een bouwcontainer tijdens een verbouwing

Voordat je kunt gaan beginnen met opbouwen, moet je vaak eerst iets afbreken. Dat is meestal ook het geval met een verbouwing. Veel mensen verkijken zich op hoeveel afval en puin er uit je huis komt tijdens een verbouwing. Zelfs als je niet grootschalig iets gaat slopen is de hoeveelheid troep enorm. Al dat afval moet natuurlijk ook worden weggegooid. En dat is nu precies de reden waarom een bouwcontainer onmisbaar is bij een verbouwing. Nog niet overtuigd? Hieronder geven we je een aantal redenen waarom een bouwcontainer huren erg handig is als je gaat verbouwen.

Een bouwcontainer huren scheelt je geld

De prijs van het huren van een bouwcontainer is afhankelijk van de inhoud van de container, het materiaal wat je wilt afvoeren en de huurperiode. De meeste mensen huren een container van 6m2 voor bouwafval, en daarvoor betaal je gemiddeld zo’n €400 all-in. Als je dit bedrag ziet lijkt het er niet op dat je goedkoper uit gaat zijn met het huren van een bouwcontainer. Naar de stort rijden kost je bijna niets, toch? In sommige gemeenten kun je inderdaad gratis bouwafval wegbrengen. Soms is dat een bepaalde hoeveelheid per keer, of een aantal keer per jaar. Maar in andere gemeenten moet je betalen per kilo of liter bouwafval. En vergeet niet dat het heen- en weer rijden je ook benzine kost, iets wat je snel over het hoofd ziet.

 

Een bouwcontainer huren scheelt je tijd

Misschien denk je dat een bouwcontainer huren overdreven is. Je stort gewoon je auto vol of een aanhangwagen en rijd af en toe eens naar de stort. Maar het zal je tegenvallen hoe snel een achterbak of een aanhangwagen vol zit. Een paar oude radiatoren of wat oude kozijnen en je kunt weer gaan rijden. Bovendien moet je eerst alles in stukken zagen zodat je het kunt vervoeren en ben je uren bezig met het zo economisch mogelijk inladen omdat je natuurlijk niet voor elke plank wilt gaan rijden. En als je dan eindelijk bij de milieustraat bent, moet je daar weer alles gescheiden aanleveren, wat ook weer tijd kost.

 

Een bouwcontainer is makkelijk

Een bouwcontainer is wat dat betreft reuze handig. Je loopt gewoon naar buiten en stort je puin in de container. De container wordt bij je voor de deur afgeleverd en als hij vol is of als je klaar bent met verbouwen wordt hij ook weer opgehaald. Je hebt er verder helemaal geen omkijken naar, zodat je je helemaal kunt focussen op het mooi maken van je huis.